Dezbateri Publice la subiectul „Cultura juridică a tinerilor din r-nul Soroca”

Comments: 0 Post Date: noiembrie 8, 2021

Cea de-a doua ediție a dezbaterilor online este dedicată nivelului culturii juridice a tinerilor din r-nul Soroca, despre care vorbim cu doamna Guzun-Crudu Ludmila – profesoară a liceului „Ion Creangă” din mun. Soroca, care în prezent predă cursul opțional „Educație pentru socializare juridică” și cu doi studenți de la specialitatea „Jurisprudență” a Colegiului „Mihai Eminescu” din mun. Soroca: Sorocean Igor și Gologurschi Cristian.

 

Urmărind dezbaterile o să aflați despre:

– De ce tinerii aleg să studieze jurisprudența?

– Ce studiază elevii în cadrul disciplinei opționale „Educație pentru socializare juridică” și de ce vine polițistul la aceste ore?

– Este oare important să studiem educația juridică începând cu etapa pre-liceală?

Activitatea se desfășoară în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților tehnice ale AO CRT DACIA pentru promovarea și protecția drepturilor omului”, implementat de AO Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în calitate de organizație beneficiară în contextul Proiectului PNUD Moldova „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova” realizat în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale, cu suportul financiar al Suediei.

Proiectul „Consolidarea capacităților tehnice ale AO CRT DACIA pentru promovarea și protecția drepturilor omului” are drept scop sporirea eficienței serviciilor din domeniul justiției și îmbunătățirea accesului la justiție pentru tinerii din raionul Soroca, în special a celor din grupurile vulnerabile și marginalizate; consolidarea capacităților CRT DACIA, astfel încât aceasta să fie capabilă să revendice respectarea drepturilor tinerilor și să se implice într-un dialog constructiv cu actorii din domeniul justiției.

@Embassy of Sweden in Moldova @PNUD @Institutul de Refore Penale

 

Facebook Comments

Share this post