Locuitorii municipiului Soroca au ales cea mai importantă problemă cu care se confruntă

Comments: 0 Post Date: noiembrie 20, 2020

Anterior am scris despre faptul că primăria municipiului Soroca a postat pe pagina de Facebook un îndemn ca sorocenii să completeze un chestionar și să aleagă cea mai importantă problemă cu care se confruntă. Aceștia au avut de ales între Starea spațiului din preajma râului Nistru (faleza), Starea terenurilor sportive, Lipsa spațiilor de agrement în partea de sus a orașului și Starea drumurilor și a trotuarelor. La fel putea fi adăugată o problemă suplimentară ce nu se regăsea în această listă. La totalizarea rezultatelor aflăm că sorocenii au dat prioritate stării drumurilor și trotuarelor, pentru care au votat 34,36% din respondenți. Urmează starea falezei Nistrului (31,27%), Lipsa spațiilor de agrement în partea de sus a orașului (22,78%), Starea terenurilor sportive (2,7%), alte probleme au acumulat împreună 8,89%. Chestionarul a fost creat de către Primăria Soroca în cadrul proiectului Comunitatea Mea, din cadrul unui program mai amplu ce vine să susțină autoritățile publice locale în efortul lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.

?? ?? ??
Publicația este difuzată pe platforma euparticip.md de secretariatul Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în cadrul proiectului „PRO-DEM”.
Această publicație este realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „PRO-DEM” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova” (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent, Expert-Grup, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă APE și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Facebook Comments

Share this post