Prima ședință a noului Consiliu Raional Soroca

Comments: 0 Post Date: noiembrie 27, 2023

La această emisiune discutăm despre ședința de constituire a Consiliului Raional Soroca, ce a avut loc astăzi, 27 noiembrie 2023. Am invitat câte un reprezentant din fiecare partid care a acces în acest mandat și consilierul independent, dar din motive obiective în unele cazuri și subiective în altele, a participat un singur ales. Rămânem în continuare deschiși pentru discuții cu toți consilierii care și-au primit mandatul de la cetățeni.

*-*

Transmisiunea este difuzată pe platforma euparticip.md de secretariatul Consiliului pentru Participare din raionul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Proiectului ”Facilitarea participării civice în procesul decizional”, implementat cu suportul oferit de către Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

Consiliul pentru Participare din raionul Soroca este o structură creată pe lângă Consiliul Raional Soroca în calitate de organ consultativ, fără statut de persoană juridică, ca expresie a voinței de recunoaștere a valorii competențelor și de asigurare a participării societății civile și a sectorului privat în procesul de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare și revizuire a politicilor raionale. Consiliul pentru Participare din raionul Soroca are ca scop să faciliteze participarea asociațiilor obștești și a cetățenilor activi la procesul decizional, să eficientizeze procesul decizional și să responsabilizeze Consiliul Raional Soroca față de comunitate. Consiliul activează în baza unui Regulament, aprobat de Consiliul Raional Soroca prin Decizia Nr. 26/04 din 27 septembrie 2018.

Facebook Comments

Share this post