Primăria Municipiului Soroca are pagină pe Facebook realizată cu suportul Coaliției Locale a Societății Civile

Comments: 0 Post Date: ianuarie 15, 2020

Primăria Municipiului Soroca are de astăzi o pagină oficială pe Facebook unde va informa cetățenii despre realizările făcute, îmbunătățind transparența actului decizional. Până în 2019 primăria municipiului publica informațiile prin intermediul unui cont privat Primăria Soroca, care de fapt era al unui angajat al instituției, și nu oferea toate instrumentele necesare unei administrații publice locale moderne. Contul a fost închis, iar cu suportul Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca și platformei euparticip.md a fost creată o pagină oficială prin care autoritățile și-au propus să comunice cu cetățenii. Adresa paginii este www.facebook.com/primSoroca/.

Acțiunea face parte din proiectul “PRO-DEM” implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Amintim că proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „PRO-DEM” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Facebook Comments

Share this post