Sorocenii sunt îndemnați să vină cu recomandări pentru Regulamentul privind alocarea indemnizației unice la constituirea familiei

Comments: 0 Post Date: februarie 19, 2020

Primăria municipiului Soroca a anunțat inițierea procedurii de elaborare a proiectului de decizie a Consiliului Municipal cu privire la ”Regulamentul privind alocarea indemnizației unice la constituirea familiei”. Proiectul a fost publicat pe site-ul primăriei și poate fi accesat aici.

DECIZIE Cu privire la ”Regulamentul privind alocarea indemnizației unice la constituirea familiei”

Acesta include decizia propriuzisă, ce va fi propusă spre adoptare consilierilor, regulamentul, modelul de cerere și de declarație pe proprie răspundere și nota informativă. Din nota informativă aflăm că “Regulamentul care se propune a fi aprobat prin intermediul acestui proiect de decizie are drept scop stimularea tinerilor din municipiul Soroca prin acordarea unui sprijin financiar sub formă de indemnizație unică la constituirea familiei, cu respectarea unor criterii de eligibilitate și anume: – căsătoria să fie încheiată la Oficiul Stării Civile din cadrul Centrului Multifuncțional al Agenției Servicii Publice din municipiul Soroca; – cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a municipiului Soroca; – cel puțin unul dintre soți să se afle la prima sa căsătorie; – cel puțin unul dintre soți să aibă vârsta cuprinsă între 16-35 ani.”

Recomandările părților interesate cu privire la elaborarea proiectului menționat pot fi expediate în adresa Primăriei mun. Soroca, situată pe adresa: mun. Soroca, str. Ștefan cel Mare, nr.5, et. 4, Cancelarie.

Inițiator: Pilipețchi Lilia, Primarul municipiului Soroca

Executor/Autor: Babici Ion, consilier municipal

Telefon: 069014443

Email: ibabici@gmail.com

Termen de prezentare a propunerilor – 02.03.2020

*-*

Această publicație este realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „PRO-DEM” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova” (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent, Expert-Grup, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă APE și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

 

 

Facebook Comments

Share this post