Știți ce indemnizație primesc consilierii municipali din Soroca?

Comments: 0 Post Date: iulie 14, 2020

Pentru fiecare ședință a Consiliului Municipal Soroca, aleșii locali primesc o îndemnizație de 1000 lei. Pentru aceasta consilerii trebuie să participe la ședințele Comsiilor de specialitate din care fac parte și la ședințele Consiliului Municipal.

Deși pe agenda unei recente ședințe a Consiliului Municipal a fost propunerea ca aleșii locali să lucreze gratuit, această decizie nu a fost susținută de majoritatea consilierilor municipali. Decizia de majorare a indemnizației la 1000 de lei a fost adoptată acum patru ani, la ședința Consiliului Municipal Soroca din 27 mai 2016.

* * *

Această publicație este realizată pe platforma euparticip.md de secretariatul Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în cadrul proiectului „PRO-DEM” cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova” (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent, Expert-Grup, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă APE și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Facebook Comments

Share this post