Dezbateri la subiectul „Importanța consilierei juridice a persoanelor refugiate”

Comments: 0 Post Date: iunie 15, 2022

Declanșarea conflictului armat din Ucraina a creat o situație fără precedent pentru Republica Moldova. Cu toții am fost puși în situația de a acționa urgent pentru a acorda asistență și asigurarea drepturilor persoanelor refugiate ce fug de război. La acest subiect de actualitate am discutat cu domnul Felișan Victor, avocat cu o experiență de peste 11 ani, care prestează servicii de asistență juridică pentru persoanele refugiate în calitate de consilier/monitor.
Urmăriți cea dea treia ediție de dezbateri organizată de AO Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA (CRT DACIA) pentru a afla care sunt cele mai stringente probleme cu care se confruntă persoanele ce fug din calea războiului.
Activitatea se desfășoară în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților tehnice ale AO CRT DACIA pentru promovarea și protecția drepturilor omului”, implementat de AO Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în calitate de organizație beneficiară a Proiectului PNUD Moldova „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, implementat în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale, cu suportul financiar al Suediei.
Proiectul „Consolidarea capacităților tehnice ale AO CRT DACIA pentru promovarea și protecția drepturilor omului” are drept scop sporirea eficienței serviciilor din domeniul justiției și îmbunătățirea accesului la justiție pentru tinerii din raionul Soroca, în special a celor din grupurile vulnerabile și marginalizate; consolidarea capacităților CRT DACIA, astfel încât aceasta să fie capabilă să revendice respectarea drepturilor tinerilor și să se implice într-un dialog constructiv cu actorii din domeniul justiției.

Facebook Comments

Share this post