Ședința Consiliului pentru Participare din Raionul Soroca 27.01.2023

Comments: 0 Post Date: ianuarie 27, 2023

Astăzi s-a întrunit într-o nouă ședință Consiliul pentru Participare din Raionul Soroca. Membrii CPR Soroca au analizat proiectele de decizie propuse pentru ședința extraordinară a Consiliului Raional Soroca din 1 februarie 2023. Recomandările urmează să fie transmise autorităților publice locale și consilierilor raionali.
*-*
Platforma euparticip.md este gestionată de secretariatul Consiliului pentru Participare din raionul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Proiectului ”Facilitarea participării civice în procesul decizional”, implementat cu suportul oferit de către Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.
Consiliul pentru Participare din raionul Soroca este o structură creată pe lângă Consiliul Raional Soroca în calitate de organ consultativ, fără statut de persoană juridică, ca expresie a voinței de recunoaștere a valorii competențelor și de asigurare a participării societății civile și a sectorului privat în procesul de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare și revizuire a politicilor raionale. Consiliul pentru Participare din raionul Soroca are ca scop să faciliteze participarea asociațiilor obștești și a cetățenilor activi la procesul decizional, să eficientizeze procesul decizional și să responsabilizeze Consiliul Raional Soroca față de comunitate. Consiliul activează în baza unui Regulament, aprobat de Consiliul Raional Soroca prin Decizia Nr. 26/04 din 27 septembrie 2018.

Facebook Comments

Share this post