Societatea civilă din Soroca s-a întrunit cu conducerea primăriei

Comments: 0 Post Date: februarie 14, 2020

La 13 februarie 2020 a avut loc o nouă ședință a Coaliției societății civile din municipiul Soroca. De această data la întrunire a fost prezentă și conducerea primăriei municipiului Soroca, autoritățile publice locale fiind reprezentate de Lilia Pilipețchi, primar al municipiului Soroca, și viceprimarii Ana Ojog și Valeriu Ghimpu. La început au fost primiți în rândul coaliției câțiva membri noi: Alexandru Cimbriciuc (reprezentanţa Soroca a Uniunii Naţionale a Veteranilor de Război pentru Independenţa și Integritatea Republicii Moldova), Victor Cobăsneanu (ONG Info-Dava și ziarul Observatorul de Nord), Valentina Onică (AO Casa Speranței), Olga Gherghilijiu (Consiliul Unirii Soroca) și activistul civic Marin Fotescu. Primul punct de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la Regulamentul bugetării participative a Consiliului Municipal Soroca, prezentat de Ion Babici, consilierul municipal și autor al acestui regulament. Membrii coaliției au luat act și recomandă aleșilor locali adoptarea acestuia. Al doilea subiect a fost cu privire la delegarea unui membru al Coaliției societății civile din municipiul Soroca în cadrul Comisiei de evaluare a proiectelor din cadrul primăriei. Cu unanimitate de voturi a fost susținută candidatura doamnei Diana Tanas. După care s-a discutat despre tergiversarea construcției stației de epurare din Soroca, iar doamna primar a menționat că în două săptămâni va prezenta informații despre un proiect care va fi finanțat 100% dintr-un grant. Totodată Coaliția societății civile din municipiul Soroca a recomandat autorităților publice locale organizarea în luna martie a audierilor publice la subiectul stației de epurare unde să fie prezentate și dezbătute cele două proiecte, venite din partea primăriei și al domnului Alexandru Cimbriciuc.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova” (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent, Expert-Grup, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă APE și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Acest articol a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „PRO-DEM” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Facebook Comments

Share this post