CINE ȘI DE CE ÎNCHIDE ȘCOLILE DIN RAIONUL SOROCA?

Comments: 0 Post Date: februarie 28, 2024

La ultima ședință a Consiliului Raional Soroca, cu votul unanim al consilierilor prezenți în sală, a fost lichidată școala din satul Parcani, raionul Soroca. Cu toate că mai sunt două școli ce nu activează, acestea deocamdată rămân deschise… doar pe hârtie. Am decis să discutăm la acest subiect cu Elena Prodan, Șefa interimară a Direcției Învățământ Soroca.

*-*

Transmisiunea este difuzată pe platforma euparticip.md de secretariatul Consiliului pentru Participare din raionul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineri și Femei DACIA, în cadrul Proiectului ”Facilitarea participării civice în procesul decizional”, implementat cu suportul oferit de către Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Biroul de Cooperare al Elvetiei și Suedia.

Consiliul pentru Participare din raionul Soroca este o structură creată pe lângă Consiliul Raional Soroca în calitate de organ consultativ, fără statut de persoană juridică, ca expresie a voinței de recunoaștere a valorii competențelor și de asigurare a participării societății civile și a sectorului privat în procesul de elaborare, implementare, monitorizare, evaluare și revizuire a politicilor raionale. Consiliul pentru Participare din raionul Soroca are ca scop să faciliteze participarea asociațiilor obștești și a cetățenilor activi la procesul decizional, să eficientizeze procesul decizional și să responsabilizeze Consiliul Raional Soroca față de comunitate. Consiliul activează în baza unui Regulament, aprobat de Consiliul Raional Soroca prin Decizia Nr. 26/04 din 27 septembrie 2018.

Facebook Comments

Share this post