Instrumentele cetățenilor pentru a se face auziți!

Comments: 0 Post Date: octombrie 30, 2020

Votul este un instrument important al cetățeanului pentru a decide cui încredințăm administrarea bugetelor publice și de la cine cerem soluții. Dreptul la vot se exercită o dată la patru ani, iar cei care primesc votul adesea „uită” de prioritățile cetățenilor până la următoarele alegeri.
Dreptul la vot nu este unica modalitate de a vă face auziți – dar este un instrument de bază. Fiecare cetățean se poate face auzit prin mai multe căi/ instrumente legale.
Informații pregătite de Diana Tanas, membră a Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca

🇪🇺 🇪🇺 🇪🇺
Publicația este difuzată pe platforma euparticip.md de secretariatul Coaliției Locale a Societății Civile din municipiul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA în cadrul proiectului „PRO-DEM”.
Această rubrică este realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „PRO-DEM” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Fundația Konrad Adenauer (Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova), prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova” (KAS), va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent, Expert-Grup, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă APE și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Facebook Comments

Share this post